Monday, March 2, 2009

love after MArriED..

ada yang kata make sense , ada yang kata tidak.
zaman sekarang tak banyak lagi cengini....
tapi masih relevankah method ni dipraktikkan..?
pening2..

tapi ada sorang kakak tu,..
bila di tanya,.. sayang ke tak.. dia jawab sayang..
bila tanya dia cinta ke tak.. dia diam... tapi dia mampu pulak nak buat keputusan nak kawin
ngn org itu.. sesungguhnya confuse.. tapi akhirnya, 2minggu b4 dia kawin,.. dia datang n dia ckp ''kakak cinta,..belajar cinta''........

ada lagi satu cerita kawan...
bila ditanya suka,..dia jawab suka..
bila ditanya sayang,.. dia diam..
bila ditanya cinta.. dia senyum..

sayang tidak, apakan lagi cinta..

tapi dia sempat ckp
''walaupun tiada syg, tiada cinta,.. tapi hati aku rasa dia ditakdirkan untuk aku''
''dan aku yakin lelaki ni dapat membahagiakan aku''

:) what say you...?

19 comments:

Ziana said...

if ditakdirkan mcm tuh..

love after married..
both kene give and take..
and kene blajo respect n terima each other..then br ade keikhlasan.. sayang.. cinta.. and segalanye..
:)

but nowadays..
agak ssh skit kot..
sbb tekanan2 luar lg byk..
tambah plak dgn ego memasing...
so sgt memerlukan tahap kesabaran and sefahaman yg tggi utk nk handle love after married..
:P



**ape ziana merepek nih anies?? seharian x tedo nih.. dh laa keje pg sat lg.. hurm!! tp logik gak kan statement tuh?

eZa said...

cinta memerlukan banyak pengorbanan. rela mahu pun paksa...

Lily.Lulu said...

hmm ....
kalau la love after married
bagi lily la kan ...
kalau ditakdirkan jodoh kita itu memang serasi, boleh menjaga kita, membimbing kita, respect sesama kita, senang kata ciri2 yg kita nak tu ada pada dia, tak de masalah rasanya

orang kata love after married ni lebih indah sebab masa ni la bibit cinta baru nak berputik. ala ala baru nak bercinta sebelum kahwin gitu. so sweet :D

tapi kalau dapat yg kureng tu kan, amat amat la berbahaya ..

yang penting kita percaya pada naluri kita, kalau kita yakin mmg dia itu untuk kita, love after married pun tak pe

:)

iz said...

dulu-dulu jodoh ditentu oleh parent,mana tidaknya awak mesti kahwin dgn anak encik . Dollah or someone else.Sianak ikut saja kehendak org tua dia,RESTU org TUA ,itu yg PENTING.Tapi zaman sekarang CINTA dah macam disalah guna oleh dua-dua pihak lelaki dan wanita.Cinta hari ini, buang esok hari.inikah cinta sejati.Mmg ada rasionalnya this topic ini,certain area ada yg masih ikut kehendak org tuanya,mostly bahagia sampai ketua/mati tidak porak-peranda.Why sebab ada restu org tua ,then love come softly after married.I thing itu yang manisnya this topic cinta datang setelah sah suamiisteri.
LAIN MACAM AJE BUNYI ,THIS DISCUSSION

cinderellaGONEwild said...

ziana,..
kak non.. kaknon.. make sense sangat kaknon ckp tu,. tambah part,..tekanan2 luar tu.. ye la, zaman sekarang ni byk setan dari luar..mmm scary....

cinderellaGONEwild said...

eza,..

rela mahupun terpaksa?
oh Tuhan... terpaksa tu mesti menyakitkan....

huhu.....

cinderellaGONEwild said...

lily,..
benda2 baru tu sumenya besh..
betul ckp lily,.. mintak simpang kalau terjumpa yang kureng kita.. mmm.... pulak tu ABUSIVE ke.. ohh Tuhan...

iz,
mm,..tapi ada jugak yang marriage hancur dengan pilihan mak ayah...
ikut nasib la yek?..
ntah la... apa yang lain mcm bunyi?
bunyi apa?

SheeMieyDa said...

there will be no perfect reason for someone to love somebody.kalau betul2 rasa yg dia ditakdirkan untuk kita, teruskan dgn niat yg murni tu ye.

axim said...

hmmm tak taw nak komen apa..

terus terdiam dapat mesej tadik..

:(

...

..

.

:(

cinderellaGONEwild said...

sheemieyda,
chad ada blog??
mmm betul la cat... kdg2 kita sendiri pun pening dengan decision n action yg kita buat... no reason..

cinderellaGONEwild said...

cik axim,
mm.. kita amp rancang je ... Tuhan yang tentukan... :(

iz said...

last sentense 'dia ditakdir untuk aku' then 'dia yakin dapat kebahagiaan from that guy' we cannot beyond our quadratic or might.

cinderellaGONEwild said...

iz,
betul jugak ekk... mmmmm...
belum tentu org tu nampak baik dia bleh membahagiakan kita...

scary......

PUTUBAMBU said...

sayang dan cinta boleh dipupuk..boleh dibaja..

just bagi masa dan perhatian secukupnya....

cinderellaGONEwild said...

putubambu,
mm... boleh pupuk ekk.. mm..
perhatian,..mm...

Nikli said...

uhh..
sakit belakang laaa dok meniarap lama lama nihhh..

dah tua agaknya

Wahidah said...

hurm love after marriage? sounds mcm baik je kan..tp tk sumer perkahwinan tu berjaya kan..dependsla..kalo kiter ikut naluri kiter n die the right guy mungkin marriage kiter akan bahagia..tp pelik kan..org dl2 bole je bahagia..love after marriage..tp skrang ni??

cinderellaGONEwild said...

nikli..

aaaa. taupun dah tua dah.. huhi...

cinderellaGONEwild said...

wahidah,
sebab zaman sekarang ni culture dah berubah,.. perangai pun berubah la,.. mmm...